Laserontharing

Laserontharing

WAAROM DIode ICe LASEr?

Een zijdezachte huid zonder irritatie, ingegroeide haren (met vaak littekentjes als gevolg). Niet meer harsen, scheren of epileren, klinkt goed, toch? Laat staan hoeveel tijd je wint of je gewoon ‘altijd’ in je bikini of topje kan springen zonder na te moeten denken over die vervelende onesthetische ‘haartjes’.

Snel resultaat, het hele jaar door

Start je bij mij met laseren dan kan ik je het hele jaar door behandelen.

De diode ICE laser waar mee gewerkt wordt is op dit moment het meest effectief voor definitieve ontharing. De ICE technologie zorgt ervoor dat de behandeling met de diode laser vrijwel pijnloos is. Ook maakt dit het apparaat extra veilig doordat je vrijwel geen kans hebt op verbranden van de huid.
Met deze diode ICE laser is het mogelijk om ieder huidtype te behandelen en het is effectief voor iedere haarkleur. Let op, de laser werkt enkel op haren die pigment bevatten, witte (grijze en dons) haren zullen niet wegblijven na het laseren. De algemene regel is dat de haren donkerder moeten zijn dan de huid.

HOEVEEL SESSIES HEB IK NODIG?

Het gemiddelde aantal behandelingen voor definitieve laserontharing zijn ongeveer 8 behandelingen (om de 6-8 weken). Afhankelijk van jouw lichaam kan dit meer of minder zijn. Een exacte hoeveelheid behandelingen kunnen we niet van tevoren bepalen.

Er zijn heel wat persoonlijke factoren die je haargroei kunnen beïnvloeden:

 • Huidtype
 • Hormonen en schommelingen in hormoonspiegels
 • Leeftijd
 • Huidconditie

Ook al weet je dus niet exact hoeveel sessies je nodig hebt, je betaalt maximaal 8 behandelingen. Nadien heb je recht op 2 gratis sessies en onderhoudssessies aan -50% op de geldende tarieven. Uiteraard enkel als je het behandeltraject correct gevolgd hebt.

Hoe werkt het?

Persoonlijk gesprek

Ik start altijd met een persoonlijk  intakegesprek. Tijdens dit gesprek leg ik je graag uit wat je kan verwachten, hoe ontharen met de diode ICE laser werkt en wat de voorwaarden zijn voor een laserbehandeling.

Voor de behandeling

 • 10 dagen voorafgaand aan de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank. Dit geldt ook voor zelfbruiningsproducten of spray-tanning.
 • Moet je het te behandelen gebied 24 uur op voorhand scheren.
 • Mag je ten minste 6 weken voorafgaand de behandeling niet epileren, waxen of gebruik te maken van de Epilady of ontharingscrème. De haarzakjes kunnen hierdoor beschadigen waardoor de behandeling niet effectief uitgevoerd kan worden.
 • Gebruik op het te behandelen gebied geen make-up, parfums, deodorant, sunblock, essentiële oliën of andere huidcrèmes. Gekleurde stoffen absorberen het licht. 
 • Laseren over een tattoo gaat niet!

Na de behandeling

 • Geef je huid 24 uur totale rust.
 • Na 24 uur mag je weer gebruik maken van crèmes, lotions, oliën, deodorant en make-up.
 • Je mag het behandelde gebied zelf scheren (of knippen) wanneer je dat nodig vindt. Het behandelde gebied harsen, waxen of epileren is verboden.
 • Het is verstandig om na de behandeling minimaal 10 dagen uit de zon te blijven en geen gebruik te maken van de zonnebank. Bij onvermijdelijke blootstelling aan de zon dien je een zonnecrème te gebruiken met een beschermingsfactor hoger dan 30 (sunblock).
 • Een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig worden. Dit is een reactie op de hitte die de laser in de huid gebracht heeft, deze reactie verdwijnt snel.

Wist je dat

Een haar drie groeifasen heeft?

Enkel het haar dat zich in de groeifase bevindt, kan succesvol vernietigd worden, omdat het dan voldoende pigment bevat. Tijdens de laserbehandeling kan het sterke laserlicht alleen deze haarzakjes bereiken en vernietigen. Die haren kunnen niet meer terug groeien. De andere, niet-actieve haren hebben te weinig pigment en die haarzakjes kan ik op dat moment niet bereiken. Deze blijven intact. Bij elke behandeling herhaalt zich dit proces van selectieve vernietiging, waarna uiteindelijk de volledig behandelde zone onthaard is.

Het aantal behandelingen dat je nodig hebt is afhankelijk van het te behandelen gebied, het type beharing en het gewenste resultaat. Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Tussen iedere behandeling moet een periode van minimaal 4 weken zitten. We geven de haren tijd om uit te vallen maar willen laseren op haren die in volle groeifase zitten.

Bij wie mag men niet laseren?

 • Personen met chronische herpes.
 • Bij zwangerschap en borstvoeding wordt de behandeling afgeraden vanaf 3 maand zwangerschap en tot 3 maand na borstvoeding.
 • Bij acute psoriasis, eczeem en acné kan er niet behandeld worden.
 • Huiden die behandeld werden met een chemische peeling, CO2-laser, etc, moeten een tussenpauze ondergaan van 6 tot 9 maanden alvorens het starten van een laserbehandeling.
 • Gebruik van zware vitamine A preparaten, cortisonen, antidepressiva, ontstekingsremmers, retinol, antibiotica kan een gevoelige invloed hebben op de efficiëntie van de behandelingen.
 • Bij gebruik van antibiotica wordt de behandeling pas 2 weken na het gebruik opgestart.
 • Tatoeages: indien je een tattoeage hebt op de zone die gelaserd wordt, zal de tatoeage ingekleurd worden met wit potlood (geen pigment) of zal deze afgedekt worden.

Sk(info)

Niet gevonden wat je zocht, heb je nog vragen?